Fostul director al Spitalului ”Malaxa” Florin Secureanu a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Decizia nu este, însă, definitivă. Secureanu a fost acuzat că a făcut plăţi nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ.

Fostul manager a primit mai multe pedepse din care, prin contopire prin adăugarea unui spor, a rezultat o condamnare de 5 ani şi 10 luni, potrivit Agerpres.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.

Pe latură civilă, Florin Secureanu a fost obligat de judecători să plătească Spitalului Malaxa daune de 482.815 lei, iar în solidar cu Ionuţ Valentin Tănase suma de peste 270.000 lei.

Pentru recuperarea acestor sume, instanţa a menţinut sechestrul pe bunurile lui Secureanu, respectiv cinci terenuri în judeţul Mureş, un apartament în Târgovişte, o casă în Dâmboviţa, un apartament în oraşul Târgu Ocna, precum şi un apartament şi o casă în Bucureşti.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.