Ancheta avionului civil neidentificat care a survolat spațiul aerian al țării noastre și al Ungariei, Serbiei și Bulgariei se complică. Presa din Bulgaria vine cu dezvăluiri noi: aeronava ar fi decolat din Lituania și a trecut și prin Slovacia și Polonia. Acum avionul se află în custodia bulgarilor. Ministrul Apărării – Vasile Dâncu nu știe misiunea avionului pe care îl cataloghează ca fiind „Lebăda Neagră”. 

A fost alertă majoră după ce avionul bimotor de mici dimensiuni a reușit fără probleme să survoleze spațiul aerian din mai multe state membre NATO.

„Este un incident. Nu știm care a fost mobilul călătoriei unui avion bimotor prin trei țări. Este o lebădă neagră”, spune ministrul Vasile Dîncu.

Potrivit informațiilor oferite de ministrul Apărării din Bulgaria, traseul avionului ar fi fost mai complicat decât au știut autoritățile inițial. Aeronava a decolat din Lituania, a trecut prin Polonia și Slovacia, apoi ar fi ajuns în Ungaria. De aici, din Debrețin, a fost interceptată și escortată de aeronave militare maghiare până la intrarea pe teritoriul României.

„O aeronavă care survolează spațiul aerian al 4 țării este însoțită de către avioanele de vânătoare ale acelor țări și decolează de unde vrea și aterizează unde vrea… este o mare enigmă pentru mine”, a spus Ionuț Neamu, colonel (r) Forțele Aeriene Române.

Este anchetă NATO după ce un avion civil neidentificat a străbătut spațiul aerian al țării noastre și al altor trei state. Pilotul nu a răspuns apelurilor autorităților, iar acum se investigheză ce misiune avea aeronava. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.