Șoferii din întreaga țară sunt chemați la proteste în benzinării, ca urmare a scumpirii fără precedent a carburanților, dar și a lipsei de reacție a guvernanților. Acțiunie ar urma să aibă loc pe 30 iunie, începând cu ora 12:00, iar conducătorii auto au de gând să blocheze accesul în stațiile de alimentare.

Șoferii din întreaga țară sunt chemați la proteste în benzinării, ca urmare a scumpirii fără precedent a carburanților, dar și a lipsei de reacție a guvernanților. Acțiunile ar urma să aibă loc pe 30 iunie, începând cu ora 12:00, iar conducătorii auto au de gând să blocheze accesul în stațiile de alimentare.

Evenimentul intitulat „Proteste in toată țara contra prețului carburantului!” a fost anunțat pe rețelele de socializare.

„E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă țoață lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil că prețul să depășească 9lei/litri (unde jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva !”, este mesajul transmis de organizatori.

România importă 70% din necesarul de petrol pentru cele 3 rafinării pe care le are, iar livrările se fac exclusiv cu vaporul, pe Marea Neagră,  ceea ce a făcut ca de la debutul conflictului din Ucraina costurile operaționale să crească semnificativ.

Pe de altă parte, chiar și la nivel mondial se întrevede o înrăutățire a situației, estimându-se cotații record de 130-135 de dolari pe baril în cazul petrolului Brent.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.