Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că doar jumătate dintre sirenele de înștiințare/alarmare a populației în caz de situații de urgență și două centrale sunt funcţionale, în București, unele dintre ele putând fi operate doar manual. Sistemul compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare „n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani”, susține edilul, care a precizat că municipalitatea a alocat 2,7 milioane de lei plus TVA pentru a reabilita şi moderniza sistemele existente. 

„Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita și moderniza sistemul de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență.
 
Precizez că acest sistem, compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani. Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual”, a transmis Nicușor Dan, într-un mesaj postat pe Facebook.
 
Potrivit primarului general, obiectivul municipalității este acela de a moderniza toate cele 300 de sirene, dar și de a cumpără 10 centrale de alarmare noi, precum și mediile de comunicație aferente (GSM, fibra optică, radio etc.).
 
„Vom face astfel un sistem modern, integrat și centralizat, care va putea fi acționat la nevoie apăsând un singur buton”, a asigurat primarul Capitalei.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.