Ministrul Sorin Grindeanu a semnat în luna aprilie acordul cadru cu două firme ce vor recruta membrii Consiliilor de Administrație pentru toate companiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. Este vorba de firmele Pluri Consultants România și Fox Management Consultants. ” Selecția candidaților se va derula transparent”, sustine Grindeanu.

Cine sunt însă aceste două firme? Prima dintre ele, Pluri Consultants România, este cea care l-a recrutat pe Bogdan Mîndrescu în Consiliul de Administrație al Registrului Auto Român. Adică pe același om impus în 2018 de Marcel Ciolacu şi de fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, în fruntea Companiei Naționale Aeroporturi București.

Tot Pluri Consultants România lucrează cu Primăria Constanța încă din vara lui 2021, atunci când societatea a semnat cu municipalitatea un contract pentru recrutarea membrilor consiliilor de administraţie pentru două regii din județ. Aceeași firmă este implicată, printr-un contract similar, în oferirea de asistență pentru recrutarea membrilor din consiliul administrativ al unei firme nou înființate, Termoficare Constanța, fosta RADET Constanța. 

Pluri Consultants a încasat de la Primăria Constanța suma de 5000 de lei. Cine a fost recrutat cu ajutorul acestor servicii? Nimeni! Contractul a fost semnat degeaba, pentru că procesul de selecție nu a avut loc. Iar tot Pluri Consultants a recrutat si persoane pentru ocuparea unor funcții în companiile Nuclearelectrica sau Tarom. 6.839 de lei a primit firma de consultanță pentru acest serviciu de la Compania aeriană.

Mai multe scandaluri au aparut și la instituțiile din județul Iași din cauza firmei de resurse umane Fox Management Consultants, care stă în spatele mai multor angajări dubioase pe funcții de conducere bine plătite și cu mare influență.

Atunci când au fost organizate concursurile pentru ocuparea mai multor poziții de director la La Apa Vital Iași, un imens scandal a fost provocat de condițiile impuse în criteriile de selecție a candidaților. Acestea ar fi fost făcute în așa fel încât să le vină mănușă unor angajați din cadrul ApaVital. În spatele concursului s-a aflat chiar compania privată Fox Management Consultants SRL din București. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.