Şase copii din judeţul Sălaj au trecut prin clipe de coşmar după ce s-au rătăcit într-o pădure. Aceştia au plecat după ciuperci, însă nu au mai reuşit să se întoarcă până la lăsarea serii.

Minorii au fost nevoiţi să îşi construiască un adăpost improvizat şi să înnopteze în pădure. Între timp, salvatorii au început căutările, însă i-au găsit abia în cursul acestei dimineţi.

„Noaptea trecută, 22 spre 23 septembrie,  la ora 23:27, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au fost sesizați cu privire la faptul că șase minori, cu vârste cu cuprinse între 6 și 12 ani, din localitatea Someș Odorhei, s-au rătăcit în pădure, fiind plecați după ciuperci, de la ora 18:00.

Imediat s-au format mai multe echipaje mixte formate din polițiști, pompieri, jandarmi, personal silvic și civili, care au efectuat căutări.

Au fost folosite mai multe autoturisme de teren, un câine de urmă, o dronă, un UTV, iar la căutări au participat și voluntari de la Asociația 4×4.

În această dimineață, în jurul orei 07:40, copiii au fost găsiți în pădure.

Aceștia au fost evaluați și nu necesită îngrijiri medicale.

Din spusele acestora, se pare că ar fi  înnoptat la un adăpost improvizat, situat în pădurea ce aparține de localitatea Someș Odorhei. Aceștia au mai relatat că au auzit strigătele salvatorilor, însă le-a fost frică să răspundă„, a transmis IPJ Sălaj.

Părinții copiilor au fost sancționați contravențional pentru neluarea măsurilor de supraveghere a minorilor.

De asemenea, a fost informat Serviciul de asistență socială din cadrul Primăriei Someș Odorhei.

foto: arhiva

Sursa: Realitatea de Salaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.