Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că se încearcă anihilarea ucrainenilor, după bombardamentele de a Kiev. Cel puțin patru rachete de croazieră au fost lansate asupra zonelor civile. Numărul morților și răniților este necunoscut. 

„A 229-a zi de război. În ziua 229 se încearcă să fim anihilaţi şi şterşi de pe faţa pământului”, a scris Volodimir Zelenski pe Facebook.

Este alertă maximă la Kiev după ce Rusia a lansat rachete de croazieră asupra Capitalei. Nu se cunoaște numărul de victime la acest moment, însă pagubele sunt uriașe. Bombardamentul asupra Kievului vine la scurt timp după ce Putin a acuzat Ucraina de atac terorist asupra Podului din Crimeea.

Tot astăzi urmează să se întrunească și Consiliul de Securitate la Moscova, iar Medvedev susține că Rusia trebuie să răspundă dur. 

Rachetele au lovit centrul capitalei care nu a mai fost bombardat din luna iunie. Alte bombardamente au fost și în Dnipro dar și Zaporojie. În ultima săptămână au murit peste 40 de civili după ce mai multe clădiri rezidențiale au fost distruse de rachetele rușilor. 

După ce Putin a acuzat Ucraina de atac terorist asupra Podului din Crimeea, Kievul a fost lovit de bombardamente. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.