Incidentul din Polonia, unde resturile unor rachete au căzut pe teritoriul NATO și au omorât doi oameni, se poate repeta oricând și în România. Surse din cadrul Alianței Nord Atlantice au explicat de ce sunt imposibil de interceptat proiectilele, în astfel de situații. Pe de altă parte, un înalt oficial NATO lansează o informație bombă: războiul va continua cel puțin până în 2023. 

Surse din cadrul Alianței Nord Atlantice au explicat că incidentul de pe teritoriul Poloniei se poate repeta și în țara noastră pentru că nu există tehnică atât de avansată care să stabilească traiectoria unei rachete ce cade accidental pe teritoriul unui stat mebru NATO. 

Asta se poate stabili doar în caz de atac intenționat al Rusiei. Riscul crește pentru că astăzi a venit o veste din partea unui înalt oficial al NATO care a explicat că, cel puțin până în 2023, războiul va continua. Nu avem perspective cu privire la anul 2024. 

Dacă acum lucrurile s-au mai calmat un pic pe front, în primăvară, din informațiile pe care le au cei de la Alianța Nord-Atlantică, ne așteptăm la o ofensivă puternică din partea Rusiei, mai ales pe cale aeriană, cu ajutorul dronelor iraniene pe care Putin le primește. 

Cu privire la eminența unui atac nuclear, nu sunt mișcări care să trădeze o astfel de mutare din partea lui Vladimir Putin. Același înalt oficial din cadrul NATO spune, însă, că Alianța nu exclude această posibilitate. 

Ca și concluzie, Putin are acum nevoie de timp să-și regrupeze trupele, să-și consolideze teritoriile ocupate, să blocheze evoluția armatei ucrainene și să profite de faptul că această iarnă va fi una extrem de grea pentru ucraineni, mai ales din punct de vedre energetic, și asta deoarece ultimele bombardamente au dat peste cap infrastructura energetică a Ucrainei. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.