România este pregătită și are mari șanse să intre în spațiul Schengen! Mai este însă nevoie de un singur lucru: implicarea celor de la conducerea țării. Este anunțul făcut de Gabriel Oprea, liderul Uniunii Naționale pentru Progresul României, care face apel la guvernanți să vină în ajutorul românilor pentru a trece cu bine iarna. 

Vizita în România a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, programată să aibă loc săptămâna viitoare, arată importanța strategică a țării noastre în contextul războiului de la graniță. Până la intrarea în Schengen mai sunt doar câțiva pași, spune Gabriel Oprea.

„Pe timp de război oamenii vor siguranță. România are un loc și un rol foarte important astăzi în Europa și în lume. Avem votul Parlamentului European, eu cred că avem șanse și merităm să intrăm în Schengen astăzi mai mult ca oricând”, a declarat Oprea.

Gabriel Oprea face și un apel către liderii politici să ajute populația în prag de iarnă.

„Ca să putem trece această iarnă, fiindcă nu a început, Guvernul trebuie să găsească soluții în această criză energetică internațională”.

Dincolo de dificultăți, spune Gabriel Oprea, România îndeplinește de 11 ani toate condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.