Gândul zilei

„Niciodată să nu căutăm să plăcem oamenilor, pentru că oamenii niciodată nu vor fi mulțumiți unul de celălalt! Dacă ii plăcem lui Dumnezeu prin faptele noastre, atunci toată lumea ne poate urî căci am câștigat cerul! Lumea ne poate oferi atenție, un bun, o îmbrățișare, puțină iubire, uneori iertare și cam atât! Dumnezeu ne poate oferi tot ce este aici și veșnicia din Cer! Să contăm pe Dumnezeu, El este totul! Pe om să-l iertăm, să-l iubim!” – Părintele Ioan Danci

Știai că?

Postul reprezintă înfrânarea de la diferite mâncăruri (în anumite cazuri numai de la unele), băuturi și obiceiuri rele. Acesta este un mijloc de înfrânare a poftelor trupului, o faptă de virtute și de întărirea voinței. De-a lungul anului bisericesc sunt patru posturi mari: Postul Paștelui, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului și Postul Nașterii Domnului. Postul negru reprezintă perioada în care nu se mănâncă și nu se bea deloc. Postul alb reprezintă o perioadă de post când avem dezlegarea de a consuma alimente de origine animală mai puțin carne. Postul trebuie însoțit de multă rugăciune

Pilda zilei

Vederea păcatelor proprii

Două femei au venit la un stareț la spovedanie. Una plângea și spunea că are un păcat greu, iar cealaltă vorbea mai mult  despre greșelile altora și spunea că ea a făcut păcate mai multe dar mici (așa le considera ea).
Atunci starețul a zis:
– Duceți-vă în curte: tu, care ai un păcat greu, adu aici un bolovan cât poți să-l duci, iar tu adună pietricelele în șorț, ia cât poți duce.
După ce făcură așa, starețul le zise:
– Acum duceți-vă și puneți-le la loc de unde le-ați luat.
– Femeia cu bolovanul îl duse îndată, căci cunoștea locul, dar cealaltă, după o vreme, veni cu șorțul cu pietricele înapoi și zise că nu mai găsește locurile de unde le-a luat.
Atunci grăi din nou starețul:
– Păcatul acesteia a fost iertat mai ușor, pentru că s-a gândit mereu la el, iar sufletul tău rămâne împovărat de păcate, pentru că te-ai gândit la ale altora și nu la ale tale, să știi de unde sunt și cum să le înlături.

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.