​Premierul Nicolae Ciucă intervine în scandalul provocat de Rareș Bogdan care a spus că ar vrea schimbarea lui Bogdan Aurescu de la Externe. Ca șef al PNL, Ciucă a vorbit și cu Bogdan, și cu Aurescu, susțin surse guvernamentale, precizând că decizia a fost rapidă: unul rămâne în Bruxelles, celălalt ministru de Externe.

Situația va fi discutată însă de conducerea liberalilor.

„Fiecare are atât de multă treabă de făcut, iar în dialogul pe care l-am avut cu ei am stabilit ce avem de făcut în continuare, unul ca reprezentant în Parlamentul Europea, unul ca ministru de Externe. Celelalte aspecte ale relației dintre ei le vom rezolva în BPN (ședința conducerii PNL- n.r.)”, a spus Ciucă, potrivit surselor citate.

Cât privește criticile altor liberali la adresa lui Aurescu, premierul a transmis doar că el nu a criticat vreun ministru în spatiul public

Scandalul a pornit după ce europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, duminică, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul. Bogdan a adăugat că, de-a lungul timpului, România a avut miniştri de externe excepţionali. Europarlamentarul liberal a afirmat, de asemenea, că ar schimba mai mulţi miniştri.

Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ.

„Eu? Nu. Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a reacționat spunând că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte PNL, care a afirmat că nu l-ar mai menţine în funcţie alături de alţi câţiva miniştri, inclusiv de la PSD.

„Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik.

Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu pentru digi24.ro.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.