Este invazie de șerpi în mai multe zone din țară. Jandarmii au primit numeroase apeluri și au intervenit pentru capturarea a zeci de reptile numai în ultimele zile. Specialiștii spun că acest fenonem se datorează faptului că iernile din ultimii ani au fost prea blânde. În România se găsesc însă puține specii de șerpi veninoși, potrivit acestora. 

 

La Cluj, un localnic a sunat de urgență la 112 după ce a văzut un șarpe încolăcit pe gardul unei locuințe din Mănăștur. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, au capturat reptila și au eliberat-o în mediul natural.

Au fost momente de panică și într-o benzinărie din Drobeta Turnu Severin după ce mai mulți șoferi care au venit să alimenteze au văzut un șarpe lung de un metru și jumătate agățat pe o pompă. Reptila a fost eliberată departe de oraș de către jandarmi.

Și la Bârlad oamenii au avut nevoie de intervenția jandarmilor după ce un șarpe a fost văzut pe o stradă intens circulată. Intervenția a fost una dificilă, iar reptila a fost mai apoi predată Grădinii Zoologice din oraș.

Specialiștii spun că fenomenul este unul normal și se datorează schimbărilor climatice și ale iernilor prea blânde.

„Vremea mai calda este favorizanta pentru reptile. E normal sa intalnim mai multi serpi si in zonele urbanizate. Din fericire, Romania nu are foarte multe specii de serpi veninosi”, a declarat Adrian Bilba, biolog.

Jandarmii trag un semnal de alarmă și avertizează oamenii să nu se apropie de reptile și să anunțe imediat autoritățile. 

Sursa: Realitatea de Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.