Liderul sindical din educație Marius Nistor a anunțat miercuri că un nou protest va avea loc joi sau vineri în București. Reprezentantul sindical a mai spus că la protest vor veni circa 20.000 de participanți.

Marius Nistor a spus că sindicatele au depus o cerere la Primăria Capitalei și, în funcție de răspunsul primăriei, protestul va fi organizat într-una din zilele viitoare.

Nistor a mai spus că la protest vor veni circa 20.000 de participanți.

El a anunțat că greva profesorilor va continua până când guvernul va da garanții legate de noua grilă de salarizare și salariul debutanților.

”Greva se poate încheia când guvernul va veni cu o soluție acceptată de profesori. Cu cât se lungește conflictul de muncă, există și riscul amânării examenelor naționale. Totul depinde de guvern. Așteptăm reacția guvernului”, a declarat Nistor la finalul unei noi negocieri la Ministerul Educației.

El a respins informațiile emise marți de Ministerul Educației cu privire la numărul de 15.000 de profesori care au încetat greva, spunând că e vorba de profesori care nu sunt membri de sindicat.

”În grevă sunt și nemembri de sindicat. Majoritatea celor care s-au retras (din grevă – n.red.) nu sunt membri de sindicat, deci cifrele prezentate de minister sunt nesemnificative”, a spus Nistor.

Reamintim că marile federații sindicale din educație au cerut ca, din ianuarie 2024, salariul unui cadru dicatic debutant să fie echivalent cu salariul mediu pe economie (circa 4.000 de lei în acest moment), iar restul salariilor să fie raportate la acest prag. În plus, profesorii au cerut o creștere de 2.000 de lei brut în acest an.

În schimb, guvernul a adoptat prin ordonanță de urgență o creștere cu doar 1.000 de lei net în acest an (circa 585 de lei net).

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.