Tupeu fără margini al torționarilor din azilele groazei. Frații Godei cer judecătorilor să fie lăsați în libertate. Magistrații de la Curtea de Apel București (CAB) le tranșează, astăzi, soarta. Asta după ce analizează contestația formulată de patronii căminelor transformate în lagăre. 

Vorbim, practic, despre al doilea „lot” care urmeaza sa ajunga astazi la Curtea de Apel Bucuresti, asta dupa ce gruparea coordonată de fratii Godei a fost „sparta” de procurorii DIICOT in doua „loturi”:

– Dosarul 20494/3/2023 – in care sunt vizati cei doi patroni  dea alți 10 inculpati;

– Dosarul 20506/3/2023 – care este format din Razvan Andrei Ticu (sef de serviciu in cadrul DGASPC Ilfov) si alti 11 inculpati.

In cazul celor doi frati, judecătorii iau in discutie contestatia acestora impotriva deciziei dearestare preventiva pronuntata de Tribunalul București pe data de 5 iulie, cei doi fiind acuzati de trafic de persoane si grup infractional organizat.

In prezent, mai multe ipoteze sunt luate in calcul. Astfel, acestia ar putea sa fie plasati sub control judiciar sau in arest la domiciliu.

Patronul căminelor groazei a făcut o avere uriașă de pe urma umilinței bătrânilor. Suma fabuloasă câștigată în doar 2 ani – Pe ce cheltuia banii

Decizia care va fi luata astazi de CAB va fi influentata si de probele pe care procurorii le-au strans in ultimele zilei. 

Reamintim că marți, 4 iulie, 31 de percheziţii au fost făcute în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş. Astfel au ieșit la iveală neregulile grave petrecute în cămine ale groazei.

În urma descinderilor, aproape 100 de persoane au fost preluate de autorităţi din trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri. Anchetatorii au stabilit că, în loc să fie îngrijiţi, beneficiarii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante. 

Exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii și neasigurarea igienei beneficiarilor.

O zi mai târziu, respectiv pe 5 iulie, procurorii au anunţat că 24 de persoane au fost reţinute şi două plasate sub control judiciar, în urma percheziţiilor la centrele pentru persoane vulnerabile.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.