Un bucureştean în vârstă de 39 de ani, care se afla deja sub control judiciar pentru trafic de droguri, a fost depistat pe DN 7, în judeţul Argeş, având în autoturism mai multe substanţe interzise.

”La data de 22.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, în aceeași zi, inculpatul a fost depistat, deținând în scopul vânzării, în autoturismul cu care se deplasa pe raza județului Argeș, droguri de risc și de mare risc, respectiv cantități de canabis, ecstasy și metonitazene (opioid), ascunse în trusa medicală aflată în portbagaj. De asemenea, în habitaclu au fost găsite ustensile folosite la cântărit și porționat droguri.

Inculpatul, la momentul depistării se afla sub măsura controlului judiciar într-o altă cauză având ca obiect fapte similare aflată pe rolul Tribunalului București.  

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Pitești și lucrători ai Secției Nr. 7 Poliție Rurală Drăganu din cadrul IPJ Argeș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.