A fost alertă din cauza unui miros puternic de gaz în București, în sectorul 3. Se presupune că a fost vorba de o scăpare de gaze la o butelie a unei stații GPL. Suporterii care asistau în apropiere la un meci de handbal au fost evacuați.

Prefectul municipiului Bucureşti a anunțat că staţia era închisă în urma unui control făcut în urmă cu trei zile. Reprezentantul ISU Bucureşti a precizat că au fost evacuate persoanele aflate într-o sală de sport aflată în proximitatea staţiei GPL, unde se desfăşura un meci de handbal şi 50 de persoane din zonă.

Colonelul Alexandru Precup, inspectorul şef ISU Bucureşti, a declarat că la faţa locului au ajuns 5 autospeciale cu apă şi spumă, precum şi un echipaj de prim ajutor şi o autospecială.

”În prima fază, am făcut un dispozitiv de perdea de apă peste respective butelie de GPL, după care, împreună cu reprezentantul operatorului economic, s-a montat urgent o supapă de siguranţă şi în momentul de faţă nu mai sunt scăpări în atmosferă”, a precizat reprezentantul ISU.

Acesta a precizat că au fost evacuate persoanele aflate într-o sală de sport aflată în proximitatea staţiei GPL, unde se desfăşura un meci de handbal şi 50 de persoane din zonă. 

”Nu mai există niciun pericol, încercăm acum să vină o autocisternă să facă tranzvazarea gazului”, a mai spus inspectorul şef, el adăugând că pompierii vor rămâne în zonă.

„In urma cu putin timp am intervenit in sectorul 3 unde existau scapari de gaze. S-a actionat pentru evacuarea populatiei si cu perdea de apa, au intervenit 5 autospeciale de stingere. 3 autospeciale au fost retrase. In momentul de fata nu mai exista pericol de explozie, s-a montat un robinet suplimentar”, au declarat reprezentanții pompierilor la Realitatea PLUS.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut instituțiilor abilitate să aplice legea cu strictețe oriunde se găsesc nereguli și să ia măsuri ferme în cazul controalelor desfășurate la nivel național după exploziile de la Crevedia. Potrivit premierului, trebuie schimbată legislația, astfel încât să existe și răspundere penală pentru care nu au autorizații, mai ales în cazul activităților cu risc major.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.