Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară a fost semnat de 8 ministere și vizează prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor, prevenirea cazurilor de bullying și combaterea cazurilor de violență în școli.

În urma accidentului de la 2 mai, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat o reformă a sistemului, care prevedea inclusiv măsurile de combatere a consumului de droguri în școli.

Câteva dintre măsurile din Plan au fost anunțate în conferința de săptămâna trecută a ministrului Predoiu și acestea au fost integrate în documentul prezentat ieri pe site-ul MAI.

Unul dintre cele mai importante este elaborarea unui cadru normativ care să faciliteze depistarea consumului de droguri în școli. În document este precizat că acest lucru se va face ,,pe baza unor proceduri care să implice acordul părinţilor, să asigure confidenţialitatea, nediscriminarea, să evite stigmatizarea sau bullyingul.”

În document este menționat că în procesul de elaborare a propunerilor de act normativ, vor fi consultate asociaţiile de părinţi şi elevi.

Vor fi create grupuri de acțiune formate din experți ai instituțiilor semnatare, cadre didatice și reprezentanți ai asociațiilor de părinți și elevi și vor fi realizate acțiuni de consțientizare și cursuri dedicate cu tematici speciale.

Planul pentru siguranță în școli este primul pas concret pentru combaterea fenomenului de consum de droguri în rândul elevilor, implementat de ministrul Predoiu într-un timp foarte scurt de la accidentul din 2 Mai.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.