Sunt percheziții la Spitalul „Marius Nasta” din București – Mai mulți medici sunt suspectați că ar fi luat mită de la pacienți.

La sediul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au loc, miercuri dimineață, percheziții, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

La percheziții participă forțele Direcției Generale Anticorupție.

Anchetatorii au suspiciuni că mai mulți medici ar fi luat mită pentru operații. Anchetatorii DGA și procurori ai Parchetului Tribunalului București sunt la spital și au descins în cabinete unde își desfășoară activitatea cadre medicale de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București. Sunt suspiciuni că aceștia ar fi luat mită pentru anumite operații. Ancheta vizează medici și anesteziști.

Dosarul apare în contextul în care miercuri DNA a făcut percheziții la Administrația Spitalelor din București, iar directorul adjunct și managerul Spitalului Colentina au fost reținuți.

Cristian Plută, director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), din cadrul Primăriei Capitalei, este acuzat că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenţiei la Primărie pentru numirea acestuia în funcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.