Gândul zilei

„Calea nevoitorului ortodox este aceasta: el caută pe adevăratul Dumnezeu-Ziditorul, pentru aceasta, prin rugăciunea minții, el se luptă cu puterile întunericului cele cu felurite chipuri, și cu celelalte asemenea, adică cu imaginile care au o formă exterioară, contururi, dimensiuni spațiale sau temporale, lumină și culoare, asemănătoare cu gândurile, adică cu noțiuni, pentru ca despuindu-se de orice imagine creată, să se roage lui Dumnezeu față către Față.” -Sfântul Siluan Athonitul.

Știai că?

Camilafca  se numeşte potcapul acoperit cu un văl negru ce atârnă până la jumătatea spatelui, şi pe care îl poartă ierarhii şi călugării ortodocşi când asistă la slujbă în zilele de sărbătoare, precum şi la anumite ceremonii. Această camilafcă, numită şi camelafcă sau calemafcă, se acordă monahului când e tuns în monahism şi primeşte rasa (haina de călugăr).

Pilda zilei

Rugăciunea face miracole

Tatăl îl privea pe copilul său care încerca să mute un vas de flori foarte greu. Micuțul se forța, pufăia, bombănea, dar nu reușea să mute vasul nici un milimetru. „Nu pot! Asta e…” spuse resemnat copilul.

„Ți-ai utilizat chiar toate forțele?” îl întrebă pe copil tatăl său.

„Da”, răspunse copilul.

„Nu, îi replica tatăl, pentru că nu mi-ai cerut să te ajut”.

A ne ruga înseamnă să ne folosim „toate” forțele noastre. Când nu mai poți, oricât ai încercat tot ce depinde de tine, cere ajutorul lui Dumnezeu și încredințează-te Lui. Așa apar ceea ce oamenii numesc miracole.

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.