Gândul zilei

„Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său L-a dat la moarte pentru ca, oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”  – (Ioan 3, 16).

Știai că?

Cuvântul „teologie” provine din cuvintele grecești care în combinație înseamnă „studiul lui Dumnezeu”. Teologia creștină este încercarea de a-L înțelege pe Dumnezeu așa cum este El revelat în Biblie. Nicio teologie nu-L va putea explica deplin pe Dumnezeu și căile Sale, pentru că Dumnezeu este etern și infinit mai măreț decât suntem noi. Astfel, orice încercare de a-L descrie va fi incompletă (Romani 11:33-36). Totuși, Dumnezeu dorește să Îl cunoaștem atât cât putem, iar teologia este arta și știința de a cunoaște ceea ce putem cunoaște și înțelege despre Dumnezeu. Unii oameni încearcă să evite teologia pentru că sunt de părere că provoacă diviziune. Dar înțeleasă în mod corect, teologia aduce unitate. Teologia corectă, biblică, este un lucru bun; este învățarea Cuvântului lui Dumnezeu (2 Timotei 3:16-17).

Pilda zilei 

Amândoi ascultă

Un bătrân stătea ore în şir nemişcat în colţul bisericii. La un moment dat îngrijitorul bisericii l-a întrebat ce îi spune Dumnezeu.

– Dumnezeu nu spune nimic. Doar ascultă – a urmat răspunsul.

– Bine, atunci, ce îi spui tu Lui?

– Nici eu nu spun nimic. Doar ascult.

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.