Gândul zilei

„La ceea ce trebuie, așadar, să lucrăm noi, este nu a-i face pe copiii noștri bogați în bani, în aur, în prisosințe de acest soi; ci trebuie așa să facem, ca ei să fie bogați mai presus de toate în pietate, în înțelepciune, în comori de virtute, să aibă nevoie de puțin, să nu fie vrăjiți de bunurile acestei lumi și de dorințele cele nemăsurate. – Sfântul Ioan Gură de Aur.

Știai că?

Paraclet este numit Duhul Sfânt, Mângâietorul de care vorbeşte Mântuitorul în cuvântarea de la ultima Cină pascală pe care o ia cu ucenicii înainte de patimile, moartea şi învierea Sa: „Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu“ (Ioan 14, 26). Paraclet este însuşi Duhul lui Dumnezeu: „Mângâietorul, pe Care Eu îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine“ (Ioan 15, 26). Acest atribut s-a dat lui Dumnezeu însuşi, când Apostolul Pavel îl numeşte Dumnezeul mângâierii: „Binecuvântat este Dumnezeu şi Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul a toată mângâierea, Cel ce ne mângâie pe noi“ (II Corinteni 1,3-4).

Pilda zilei

Cea mai bună soluţie

Un băieţel care se afla în vizită la bunicul său, găsi o broască ţestoasă şi începu să o studieze. În acel moment, broasca se retrase în carapacea ei, iar băieţelul încercă în zadar cu un beţişor să o scoată afară. Bunicul său îl prinse asupra faptului şi-l opri să mai chinuiască broasca. Nu e bine cum procedezi. Vino să-ţi arăt cum trebuie procedat. Luă broasca ţestoasă în casă şi se aşeză lângă sobă. Nu după multe clipe broasca se încălzi, îşi scoase afară capul şi picioarele şi privi la băieţel. Oamenii sunt câteodată ca şi broaştele ţestoase, spuse bătrânul. Nu încerca niciodată să constrângi pe cineva, ci încălzeşte-l cu bunătate, şi atunci el va face cum doreşti tu, dacă îl vei sfătui de bine.

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.