O explozie puternică a avut loc la Ankara, duminică dimineață, în apropierea Parlamentului.

Ministerul turc de Interne vorbește despre un atentat terorist. Atacul a avut loc chiar înainte de deschiderea unei sesiuni parlamentare, anunță t24.com.tr.  Atentatorul a murit după ce s-a detonat la intrarea în clădirea ministerului de interne. Nu există alte victime. Doi polițiști au fost răniți.

Turcia nu mai aşteaptă nimic din partea Uniunii Europene, care ne face să aşteptăm la uşa ei de 40 de ani”, a spus şeful statului turc în şedinţa de deschidere a noii sesiuni parlamentare, adăugând că nu va „tolera noi exigenţe sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei la UE, un proces în prezent blocat.

Atentatul a fost revendicat de Partidul Munciorilor din Kurdistan, PKK, considerată organizație teroristă în Turcia, transmit agențiile de știri.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), inclus pe lista grupărilor teroriste de către Turcia și aliații săi occidentali, a revendicat responsabilitatea pentru un atentat sinucigaș cu bombă comis duminică în capitala turcă Ankara, în urma căruia au fost răniți doi ofițeri de poliție.

„O acțiune de sacrificiu a fost desfășurată împotriva Ministerului turc de Interne de către o echipă din Brigada noastră Nemuritoare”, a declarat PKK pentru agenția de presă ANF, apropiată mișcării kurde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.