Manevră disperata a primarului sectorului 1 în procesul care ar putea duce la pierderea mandatului. Clotilde Armand a cerut instanței să fie sesizată Curtea Constituțională a României ca să facă lumină în cazul ei. 

Clotilde Armand este nemulțumită pentru că sancțiunea care ar viza-o în cazul în care se dovedește că s-a aflat într-o situație de incompatibilitate este pierderea mandatului de primar. În contestația în instanță față de raportul ANI, edilul sectorului a invocat ambiguitatea expresiei de „incompatibilitate” între funcția de primar și orice altă activitate neremunerată.

Solicitare i-a luat prin surprindere pe reprezentanții ANI, care au amânat procesul pentru data de 12 decembrie, potrivit Realitatea Plus.

Clotilde Armand a fost acuzată de către Agenția Națională de Integritate (ANI) de „incompatibilitate” și „conflict de interese”.

Situația sesizată s-ar fi creat prin faptul că aceasta, în calitate de primar, a semnat dispozițiile prin care s-a autonumit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene și ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, 18.720 de lei.

Clotilde Armand a contestat în instanță raportul ANI, invocând faptul că proiectul a fost verificat și aprobat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Edilul susține că avea dreptul la mărirea indemnizației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.