Gândul zilei

 „Să nu socotim vreodată că am făcut început bun. Să dorim întotdeauna să punem început bun. Pentru că noi nu cunoaştem cum trebuie să fie un om care pune început bun, cum trebuie să se poarte. Să zicem: „Doamne, dă-mi ajutorul Tău, să pun început bun, să-mi îndrept viaţa” – Părintele Cleopa Ilie 

Știai că?

Papadic este un stil de cântare în muzica bizantină ce se execută rar şi prelung, melodia bogat ornamentată are o cadenţă variată, aşa cum întâlnim în cântările heruvicului, polieleului, chinonicului şi alte cântări cu mişcare largo. În Liturghia bizantină, până în secolul VI, când a fost introdus imnul heruvimic, se cânta în locul acestui imn, un psalm în tact papadic (foarte rar şi prelung). Acest psalm se cânta în scopul de a acoperi golul creat în slujbă prin întreruperea Liturghiei în timpul cât credincioşii se perindau (veneau) pe dinaintea altarului pentru a preda diaconilor darurile de pâine şi vin, pentru Sfânta Euharistie.

Pilda zilei

Cuvântul lui Dumnezeu

Un bătrân lămurea în felul următor trebuinţa de a citi Sfânta Scriptură:

– Din firea sa, apa este moale, iar piatra  tare; dar dacă deasupra pietrei se atârnă un jgheab, apa, curgând pe ea picătură cu picătură, puţin câte puţin o găureşte.

Aşa stau lucrurile şi cu cuvântul lui Dumnezeu: el este tare, iar inima noastră este învârtoşată, dar dacă omul îl aude des, inima lui se deschide spre primirea adevărului.

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.