Un bărbat de 30 de ani a fost reţinut şi, ulterior, plasat sub control judiciar, într-un dosar de înşelăciune şi fals informatic, cu un prejudiciu estimat de 276.000 de euro.

„În perioada 9 octombrie 2021 – 11 martie 2022, bărbatul ar fi indus şi menţinut în eroare persoana vătămată, prin aceea că, profitând de situaţia emoţională vulnerabilă a acesteia, ar fi pretins că este investitor pe piaţa de criptomonede şi ar fi determinat-o să îi remită acestuia mai multe sume, cu titlu de împrumut, sub diferite pretexte nereale şi pentru a investi pe piaţa de criptomonede, deşi avea reprezentarea că banii nu vor fi restituiţi persoanei vătămate şi vor fi folosiţi în scopuri personale”, arată sursa citată.

Pe 16 februarie 2022, bărbatul ar fi modificat fără drept date informatice din documentul reprezentând confirmarea electronică a transferului de 50.000 de lei, din contul personal al acestuia deschis la o unitate bancară, în contul persoanei vătămate, document pe care l-ar fi transmis în aceeaşi zi victimei, în scopul creării aparenţei efectuării unei plăţi în cuantumul expus anterior către contul bancar aparţinând acesteia.

„La data de 4 octombrie, bănuitul a fost depistat şi condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 18 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.