Medicul Cornel Petreanu, cercetat pentru luare de mită, a intrat cu viteză în piciorul pasajului Otopeni, de pe DN1. Mașina s-a făcut zob, iar doctorul a murit pe loc. Există voci care susțin că ar fi vorba de o sinucidere.

Momentul în care medicul Cornel Petreanu, cercetat pentru mită, intră cu mașina în pasajul din Otopeni, a fost surpins de camerele de supraveghere din zonă.

În imagine se vede cum mașina vine cu viteză, iese de pe partea carosabilă și se izbește de zid.

Duminică, 8 octombrie, în jurul orei 9:40, polițiștii din Otopeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN1, la km 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

La fata locului s-au deplasat polițiștii din Ilfov care au constatat că un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona km 18, ar fi intrat în coliziune cu structura pasajului căii ferate, aflată de pe partea dreaptă a direcției de deplasare.

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical care a declarat decesul bărbatului respectiv.

Surse din poliție au spus că este vorba despre medicul Cornel Petreanu, cercetat în dosarul privind mita de la Institutul „Marius Nasta”, aflat singur în mașină. Acesta ar fi încercat să se sinucidă.

A fost anunțat Serviciul de Medicină Legală Ilfov, care s-a deplasat la fața locului.

Polițiștii Serviciului Rutier efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitatea cauza accidentului.

Chirurgul ar fi fost de dimineaţă la biserica din Otopeni, împreună cu soţia, potrivit surselor. La un moment dat, i-a spus acesteia că lipseşte 15 minute. Accidentul le ridică multe semne de întrebare poliţiştilor, care iau în calcul şi varianta unei sinucideri. Familia medicului de 48 de ani şi colegii nu înţeleg ce s-a întâmplat.

Cercetat pentru că lua bani în plic de la pacienți

Cornel Petreanu era unul dintre cei mai cunoscuţi medici în chirurgia toracică din România şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Pe 20 septembrie, a fost ridicat de procurorii DNA în urma unor acuzaţii extrem de grave. 

Anchetatorii susţin că reputatul medic primea uneori de la pacienţi chiar şi 2.000 de lei dar şi sticle de alcool, care mai apoi ar fi fost vândute la pahar în satul natal. „În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit în apartamentul medicului din Sectorul 1 suma de 50.000 de euro. Potrivit anchetei, bani care nu au putut fi justificaţi”, spune Cosmina Balint, reporter Observator.

Medicul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore. Apoi a primit măsura controlului judiciar. Trebuia să treacă de două ori pe săptămână pe la poliţia din Otopeni ca să dea cu subsemnatul. În dosar mai este anchetat un alt cunoscut chirurg, Cristian Paleru. Pentru că procurorii au găsit diferenţe mari între venituri şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani, celor doi doctori li s-a pus sechestru pe mai multe imobile şi li s-au blocat în conturi zeci de mii de euro şi dolari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.