Lucian Burdujan (39 de ani), fost jucător la Rapid și FCSB, este căutat de autoritățile române, după ce a dispărut de acasă de un an.

Lucian Burdujan a plecat din locuința sa din Piatra Neamț în noiembrie 2022 și nu s-a mai întors niciodată acasă. 

Poliția Română solicită sprijinul populației

Fostul atacant al Rapidului a fost dat dispărut de către familie. În cursul zilei de joi (2 noiembrie), Poliția Română a publicat o fotografie cu acesta în rubrica persoanelor dispărute, acolo unde au prezentat semnalmente dar și câteva informații despre sportiv.

”Burdujan Lucian, in varsta de 39 ani, a plecat voluntar in noiembrie 2022 de la locuinta sa, din mun. Piatra Neamt, jud. Neamt si nu s-a mai intors pana in prezent

Inaltime: 180 cm, Greutate: 80 kg, Corpolenta: ATLETIC, Culoare par: NEGRU, Culoare ochi: CAPRUI”, se arată pe site-ul Poliției Române, la rubrica persoanelor dispărute.

Tatăl lui Burdujan a decedat la Roma în urmă cu o lună

În perioada în care Lucian era deja dispărut de acasă, tatăl său, Ioan Burdujan, a decedat la 76 de ani. Bărbatul cânta la orgă pe străzile Romei și s-a stins din viață pe data de 9 octombrie 2023, potrivit informațiilor Fanatik. 

Lucian a fost în continuare de negăsit, iar familia sa a apelat la o strângere de fonduri prin intermediul rețelelor de socializare pentru a-l putea repatria și înmormânta pe tatăl său.

A jucat în celebrul sfert UEFAntastic FCSB – Rapid

În sezonul 2005-2006, Burdujan a făcut parte din lotul Rapidului în dubla din sferturile Cupei UEFA dintre giuleșteni și FCSB, încheiat cu victoria roș-albaștrilor (1-1 în Giulești – 30 martie 2006 – și 0-0 pe Stadionul Național – 6 aprilie 2006).

Tot în acel an, în martie 2006, Burdujan a primit „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă, din partea președintelui României de la acea vreme, Traian Băsescu.

În cariera de fotbalist, Burdujan a evoluat la echipe precum: Ceahlăul, Rapid București, Sporting Vaslui, FCSB, Ch. Odessa, Tavriya, Hoverla Uzhhorod, Hatta, Europa FC, Kalloni și Aiginiakos. S-a retras din activitate în 2017 și s-a stabilit în Piatra Neamț, orașul său natal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.