Un tânăr de 17 ani din localitatea Mironeasca din județul Iași a fost prins în timp ce încerca să comită un jaf la bancomatul aflat în sucursala unei bănci din Sectorul 1 al Capitalei. Incidentul s-a petrecut în noaptea joi. Polițiștii au fost sesizați de societatea de pază că un tânăr a pătruns în incinta băncii prin spargerea unui geam. Ulterior, asupra sa au fost descoperite – cu ocazia controlului corporal – un ciocan și o șurubelniță, precum și două perechi de ciorapi. Adolescentul și-a recunoscut fapta. 

Din primele cercetări, a reieșit faptul că autorul a forțat deschiderea casetei în care se aflau banii din ATM, însă nu a reușit acest lucru, părăsind sucursala bancară în urma declanșării alarmei de efracție.

„La data de 28.12.2023, ora 23:20 în timp ce un politist, din cadrul Sectiei 5 Politie se afla în patrulare pe Soseaua Chitila, nr. 101, in dreptul Libra Bank, a fost seizat direct de agentul de paza al firmei, cu privire la faptul ca în interiorul bancii se află o persoana, aspect constatat de agentii de securitate de la dispeceratul video si antiefracție ai Force 1”, anunță poliția.

Potrivit sursei citate, plitistul a alertat si celelalte echipaje de politie aflate in serviciu care în scurt timp au inconjurat clădirea.

Incidentul a fost sesizat ulterior si prin apel 112 de dispeceratul firmei de paza, care a precizat ca au observat o persoana in incinta băncii, in zona bancomatului, in partea din spate, pe unde se realizeaza alimentarea cu numerar.

Politiștii au descoperit că unul din geamurile cladirii prezenta o spărtura de aproximativ 1 metru, acesta fiind locul prin care tânărul ar fi pătruns în interiorul sucursalei bancare.

Oamenii legii l-au descoperit ulterior și pe făptaș. Acesta stătea întins pe burtă, ascuns în vegetație, într-o zonă din apropierea sucursalei bancare.

„Politistii au escaladat gardul și au prins și imobilizat persoana în cauzã”, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.