DNA a respins plângerea formulată de Cristian Ghinea, în urmă cu două săptămâni, cu multă gălăgie și apariții media. Acesta a contestat decizia de clasare a dosarului achiziției de autoturisme BMW pentru Poliția Română. 

DNA a respins ca neîntemeiat demersul fostului ministru USR al Fondurilor Europene, atât pe fond cât și procedural, și îl obligă la plata a 500 de lei, cheltuieli judiciare.

Mai exact, Ghinea a contestat clasarea dosarului pe 14 decembrie, iar ordonanța de clasare fusese emisă pe 16 octombrie. Legea prevede un termen de 20 de zile pentru contestarea soluției în dosar. 
De asemenea, Ghinea nu este persoană vătămată în acest caz, deci nu poate contesta măsurile luate de procurori în dosar. 

Pe fond, DNA respinge pe rând criticile formulate de liderul USR, prezentând traseul dosarului, de la începerea urmăririi penale în octombrie 2022, la schimbarea încadrării juridice în septembrie 2023, pentru că nu era vorba de fraudarea de fonduri europene, fiind folosiți în achiziție bani de la bugetul de stat. 

După analiza plângerii neîntemeiate formulate de fostul ministru USR, DNA a dispus și plata de cheltuieli judiciare de 500 lei (100 euro).

Amintim că firma de consultanţă condusă de Cristian Ghinea primește 5.000 de euro pe lună de la USR, proveniţi din subvenţia pe care partidul o primeşte de la bugetul de stat.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.