Jan Palade, medicul rezident în chirurgie toracică de la Institutul Marius Nasta din Capitală, a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a primit în mai multe rânduri mită de la pacienți și a împărțit banii cu colegii. Potrivit anchetatorilor, înainte de efectuarea unei operații, unul dintre membrii echipei medicale primea șpaga în plic, după care împărțea banii cu colegii pe o aplicația bancară. Palade este primul medic român acuzat de corupție care a recunoscut faptele sale. 

Potrivit documentelor de la instanță, Jan Palade a încheiat un acord cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în care a recunoscut că a primit mai multe sume de bani de la pacienți internați la „Marius Nasta”, supuși unor intervenții chirurgicale efectuate DE Cristian Paleru.

Conform datelor de la dosar, înainte de efectuarea unei operații, membrii echipei medicale primeau șpaga în plic, după care împărțeau banii prin intermediul aplicației Revolut.

Chirurgul a recunoscut că, pe lângă bani, primea găini congelate, coniac sau vin. Oamenii legii au reușit să obțină de la medic 700 de mii de lei.

Medicii au fost prinși după ce anchetatorii au montat mai multe camere de înregistrare în cabinetele lor.

Cristian Paleru, medicul care opera pacienții ce ofereau mită, nu va putea să lucreze doi ani și jumătate în sistemul public de sănătate. În plus, medicul va trebui să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Spitalul de Pneumologie din Iași, fie la cel de recuperare.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.