Un polițist de la Rutieră a fost lovit de o mașină condusă de un șofer băut și drogat. Agentul a fost rănit la picioare și în zona abdomenului și a bazinului. Incidentul a avut loc în zona de lux a Capitalei.

Un agent al Brigăzii Rutiere din Capitală a fost transportat la spital, sâmbătă dimineață, cu răni la picioare, după ce a fost lovit de o mașină condusă de un tânăr beat și drogat.

Un autoturism condus de un tânăr care nu a oprit la semnalele polițiștilor a acroșat autospeciala poliției și l-a lovit pe agent. Ulterior, mașina și-a continuat deplasarea. 

Polițiștii au pornit în urmărirea acesteia și au reușit oprirea ei. 

Conducătorul vehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o alcoolemie de 0,28 mg per litru. Tânărul consumase și cocaină. 

Brigada Rutieră: Polițistul a suferit leziuni în zona abdomenului, bazinului și membrului inferior drept

„La data de 24 februarie a.c., pe șos. Nordului din sectorul 1 al Capitalei era organizată o acțiune de control pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În jurul orei 04:30, un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător nu s-a conformat și pentru a se sustrage a lovit polițistul și autospeciala de poliție, după care și-a continuat deplasarea.

Mai multe echipaje de poliție au pornit în urmărirea conducătorului auto pe mai multe străzi, care, la un moment dat a abandonat mașina pe o stradă din sectorul 1.

În urma activităților polițienești desfășurate, conducătorul autovehiculului a fost identificat și imobilizat prin încătușare pe o stradă din sectorul 1.

După stabilirea identității persoanei în cauză, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În acest context, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost condus la sediul INML pentru prelevarea mostelor biologice.

În cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Referitor la situația medicală a polițistului facem precizarea că a suferit leziuni în zona abdomenului, bazinului și membrului inferior drept, iar în acest moment se află în afara oricărui pericol”, a informat Brigada Rutieră, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.