După ce a fost acuzată de către ANI de incompatibilitate pentru că s-ar fi numit singură în funcția de manager al unui proiect European, primarul sectorului 1, Clotilde Armand are din nou probleme cu legea. De data aceasta, procurorii investighează contractele de salubritate. DNA a pus sub lupă aceste contracte demarând urmărirea penală pentru a investiga posibile abuzuri în serviciu. 

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a intrat din nou în atenția procurorilor și a oamenilor legii, asta după ce a atribuit anumite contracte de salubrizare într-un mod ilegal, spun anchetatorii. 

În aceste momente s-a deschis un dosar penal, unde procurorii deja au demarat urmărirea penală, în anumite cazuri de abuz în serviciu de care este acuzată primărița Sectorului 1, după ce a intrat într-un proiect european și a fost acuzată de incompatibilitate, primind astfel în cadrul proiectului sume astronomice. 

Război în Consiliul Local pe buget. Clotilde Armand: „Închid primăria! Nu am bani de pază și internet” | Consilier: Ipocrizie! Primarul-scandal lovește din nou

În aceste momente, Clotilde Armand este cercetată pentru faptul că ar fi atribuit într-un mod ilegal contracte de salubrizare. Vorbim despre perioada 2022-2023, într-o procedură de urgență – conform primăriei și a actelor de la acea vreme – Clotilde Armand a atribuit fără temei legal contracte de salubrizare în valoare de 10 milioane de lei. Motivul invocat ar fi fost o procedură de urgență. Contractele au fost atribuire cu încredințare directă, fără a urma tot cursul licitației, chiar la 7 luni după declararea stării de urgență, în perioada martie-aprilie 2023.

În acest caz, procurorii investighează tot parcursul acestor documente și al evenimentelor care s-au petrecut, și mai ale contractele de salubrizare de la primarul susținut de USR.

Deși Primăria Sectorului 1 are cel mai mare buget dintre toate primăriile din Capitală, sectorul rămâne în continuare cel mai murdar din București. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.