Opoziția depune plângere penală împotriva lui Cristian Popesc Piedone. Edilul este acuzat că și-a angajat rudele la primărie.

In scrut timp, Alexandru Dimitriu, liderul consilierilor USR din cadrul Primariei Sectorului 5, va depune o plangere penala la DIICOT pe numele lui Cristian Popescu Piedone. 

Piedone: Este extrem de suspect faptul că ANI face comunicate către presă la mai puțin de 48 de ore de când mi-am anunțat candidatura la Capitală

Edilul Sectorului 5 este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat prin care „a acaparat primaria”. 

Mai exact, USR acuză că „în jurul lui Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală a Capitalei, există zeci de rude şi membri de partid care au ocupat sau ocupă funcţii publice de conducere”.

„Toate aceste personaje prind contracte publice în instituţiile păstorite de el sau care par a avea rolul de puşculiţe pentru imobile şi maşini de lux achiziţionate cu fonduri a căror provenienţă este incertă, după cum rezultă dintr-o amplă anchetă jurnalistică realizată de G4Media.ro. În total, această frăţie care funcţionează din plin de mai mulţi ani împarte sau deţine sute de milioane de lei – averi fabuloase şi contracte publice”, spune USR într-un comunicat oficial.„Copii, soacră, ginere, nepoţi, verişor, şofer, fiul şoferului, cumnatul fiului, şefa fiicei, condamnaţi penal, interlopi, concubina unui nepot, mama concubinei, angajaţi care s-au mutat alături de şef când acesta a schimbat primăriile – toţi fac parte din maşinăria lui Piedone, cel care, în CV-ul său, este o imagine în oglindă a tuturor: fiul unui fost demnitar comunist, condamnat penal, conectat la resurse publice, membru al unui partid controversat, peste tot planând o avalanşă de semne de întrebare şi suspiciuni”, se arată în plângerea făcută de USR şi Alexandru Dimitriu, candidat Dreapta Unită la Primăria Sector 5.

Edilul este cercetat si de ANI pentru aceleasi acuzatii, respectiv pentru ca si-ar fi angajat rudele in anumite institutii ale statului. El este cercetat si pentru incompatibilitate.

Vorbim deja despre al doilea dosar pe numele lui Piedone dupa ce si-a anuntat candidatura la Primaria Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.