Muncitorii egipteni și tunisieni păcăliți și abandonați la Sibiu au intrat în greva foamei. 44 de cetățeni străini au intrat în greva foamei pentru că angajatorul lor i-a  abandonat într-o casă din Sibiu. Ei sunt angajați la o societate din București care avea un contract cu o companie de construcții din Sibiu, contract ce a fost reziliat. Deoarece își desfășurau activitatea pentru prestarea unor servicii pentru care contractul a fost reziliat. Societatea nu i-a transferat la București, lăsându-i în Sibiu.

Acum, oamenii au intrat în greva foamei de nevoie, spun ei, pentru că nu mai au ce mânca. Totodată, vor să transmită și un mesaj autorităților abilitate să îi sprijine.
Muncitorii în construcții se află în Sibiu de mai bine de trei luni și spun că și-au primit drepturile salariale doar pe o lună. În contract este prevăzut un salariu brut de 3.000 de lei.
În ultimele două luni, mai adaugă ei, angajatorul nu le-a oferit niciun ban. Aceștia mărturisesc că de două luni sunt în șomaj tehnic și își acuză angajatorul că nu le-a plătit șomajul tehnic, cu toate că – susțin tot ei – statul ar fi virat banii către firma care îi angajase.
Muncitorii mai spun că au transmis cereri la Inspectoratele Teritoriale de Muncă din Sibiu și București, dar încă nu au primit niciun răspuns satisfăcător.
” Ultimele două luni au fost fără salarii, fără bani, fără nimic. De două luni ne-au băgat în șomaj tehnic. Asta ni s-a spus. Stați acasă, sunteți în șomaj tehnic. Nu am primit nimic. Oamenii din apropiere, Ambasada, Crucea Roșie ne-au trimis câte ceva de mâncare, produse de igienă și atât.  Am trimis sesizări la ITM în Sibiu, București, dar nimeni nu ne-a răspuns. Nimeni nu ne-a ajutat, nu ne-a dat nimeni salarii. Mulțumim Crucea Roșie, care ne-a adus mâncare. Acum nu mai avem. Și trebuie să mâncăm în fiecare zi”, spun cetățenii străini.
35 dintre ei locuiesc într-o casă închiriată de angajator în Sibiu, iar ceilalți într-un hotel asigurat tot de societate.
„Compania a primit banii pe șomaj tehnic, dar nu ne-a trimis nouă, angajaților șomajul. Păstrează banii pentru ei”, mai spun aceștia. 
Oamenii fac, așadar, greva foamei, înainte de toate, de nevoie. De asemenea, așteaptă să își recupereze măcar o parte din bani, ca să poată reveni la familiile lor. Muți dintre ei sunt căsătoriți și au între doi și șase copii acasă.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KK036JiBC9I&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=i7ZAC8xVIp8&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?v=9Ea0m0nTjEs

Sursa: Realitatea de Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.