Turiștii care merg spre barajul Vidraru din Argeș și observă un urs pe marginea drumului, vor fi amendați dacă nu își continuă drumul.

Amenzile ajung şi la 1.000 de lei dacă vă opriţi să îl hrăniţi sau chiar să îi fotografiaţi.

Decizia a fost luată de autoritățile din comuna Arefu, pentru a evita apropierea turiștilor de animalele sălbatice.

20 de persoane au fost deja amendate, iar exemplul ar putea urmat și de alte primării din țară, spun autoritățile locale.

Urșii ies uneori la șosea, iar turiștii obișnuiau să se oprească să îi fotografieze și să îi hrănească.

Mesajele date prin RO-alert nu îi sperie.

„Acel semnal care se transmite prin telefon nu face altceva decât să îi adune pe toți turiștii în locul respectiv. Se spune la km. cutare există urși! Și toată lumea se adună să-i vadă și este acolo ca la circ.”- Gheorghe Stoican, primarul comunei Arefu.

Consiliul Local din Arefu, județul Argeș a decis că oricine fotografiază, filmează sau hrănește animalele sălbatice riscă o amendă cuprinsă între 500 și 1000 de lei. Și apropierea la mai puțin de 20 de metri de urs este sancționată. În doar o lună, polițiștii și jandarmii au dat 20 de amenzi.

Art 5. Constituie contravenție următoarele fapte: – hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoana fizica, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic – fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice aflate la o distanta mai mica de 20 de m, precum și apropierea de acestea Art. 6 Contravențiile prevăzute la art. 5 se sancționează cu amenda intre 500 și 1000 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.