Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, ca replică la afirmațiile premierului Ludovic Orban, că a fost onorat de invitația PSD-ului de a candida pe liste pentru Senat.

“Este opinia domnului prim-ministru Ludovic Orban, nu am nimic de comentat la această afirmație. Eu ce pot să spun e că medicina e o profesie liberală, dar are aplicare socială, așadar cele două elemente trebuiesc puse împreună. Faptul că am fost invitat să intru în Senat din partea PSD m-a onorat penru că această componentă socială este cea la care vreau să mă refer și eu în continuare și să încerc, în Parlamentul României, să dezvolt acest cadru legsilativ de care avem foarte mare nevoie. Sistemul sanitar, și al nostru și al altor țări, nu va mai semăna în viitorul apropiat cu ceea ce este el nici măcar în momentul de față. Ca atare, trebuie să ne inventăm noi, în mințile noastre, cum ar trebui să arate un sistem sanitar în care oamenii să aibă acces la servicii de sănătate”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, la Realitatea Plus.

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Capitală a spus că nu a avut timp să vorbească cu social democrații care au pus la îndoială eficacitatea măștilor de protecție.

“Nu am vorbit cu domniile lor pentru că nu ne cunoaștem. Este prima dată când fac un pas în politică în mod real, în rest am făcut politica pe care o știu cel mai bine, și anume politica sanitară. Politica sanitară are o singură culoare și este transpartinică. Este momentul ca toți să înțelegem că avem o problemă majoră de sănătate publică și, dacă nu ne punem contribuția împreună cu toți la aceeași masă nu o să fie foarte bine, indiferent ce culori vrem să punem pe noi”, a conchis Streinu-Cercel.

Reacția vine după ce premierul Ludovic Orban a criticat candidaturile reprezentantului României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, și a lui Adrian Streinu-Cercel pe listele PSD.

„Cum să te duci tu, Alexandru Rafila şi Streinu-Cercel, care ai fost în frontul de luptă anti-COVID, să te duci să candidezi la PSD? Oare ce a putut să le promită, să te duci să candidezi la PSD, care a torpilat sistematic, de şapte luni de zile, tot efortul autorităţilor şi al specialiştilor făcut pentru a limita creşterea numărului de cazuri? Eu, personal, nu pot să înţeleg, este o decizie pentru care vor fi huliţi, vă spun sincer. Nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă, legate de pandemie. (…) Când suntem într-o creştere a numărului de cazuri, când e nevoie de fiecare om care este implicat, mi se pare o greşeală gravă pentru ei, ca oameni care au fost implicaţi în activitate şi au avut rezultate. Să te duci să îţi depui candidatura la PSD mi se pare un fel de abandon în luptă”, a declarat Ludovic Orban la B1 TV.

Liderul PNL a adăugat că, din punctul său de vedere, PSD reprezintă, astăzi, „pericolul cel mai mare pentru România”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.