Prof. Dr. Sabina Zurac a demisionat luni de la conducerea Spitalului Colentina din București, informează Realitatea Plus. Demisia vine în contextul tensiunilor generate de anunțul privind transformarea unității medicale din spital suport în spital Covid-19. 

Medicii aduc în discuție situația pacienților care suferă de alte afecțiuni grave și care vor trebui astfel să fie direcționați către alte spitale din București sau din țară. 

Duminică, Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că în Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI și că Spitalul va trata, de luni, doar bolnavii Covid.

Luni dimineață, și Premierul Ludovic Orban a apreciat că Spitalul Colentina poate deveni spital suport COVID, catalogâng decizia privind scoaterea lui din dispozitivul anti-COVID drept ”neinspirată.”

”Planul de disponibilizare este un plan care va fi aplicat într-o perioadă, astfel încât să nu afecteze pacienţii care sunt trataţi, să nu rămână niciun pacient care are nevoie de servicii medicale fără serviciile medicale. Pe de altă parte, acolo pacienţii COVID care au şi alte afecţiuni pot fi trataţi de alte afecţiuni. Dar scoaterea Spitalului Colentina din dispozitivul anti-COVID, după părerea mea, a fost o decizie neinspirată şi avem nevoie de Spitalul Colentina în integralitatea sa şi de toate cadrele medicale de acolo, care au dobândit deja o experienţă şi pot să ne susţină foarte mult la nivelul Bucureştiului”, a răspuns Orban, întrebat dacă Spitalul Colentina devine exclusiv spital suport Covid, potrivit realitatea.net

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.