Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a fost validat, astăzi, în funcția de edil al bucureștenilor. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București (CAB), care a respins toate cele 52 de apeluri formulate în cazul său de foști și actuali consilieri ai PSD, scrie realitatea.net

Alegerea sa a fost contestată de principala sa contracandidată, Gabriela Firea (PSD), care a acuzat mai multe fraude în scrutinul pentru alegerile locale din 27 septembrie.

La aproximativ o lună de la alegerea sa, candidatul unic al Dreptei își va putea prelua funcția. Este de așteptat ca zilele următoare să aibă loc depunerea jurmântului, urmând ca mai apoi acesta să își intre în drepturi. 

Anterior acestei decizii, Tribunalul București (TB) l-a validat, pe 12 octombrie, pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei.

“Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana domnului Dan Nicuşor Daniel. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal”, se arată în decizia TB.

Nicușor Dan nu și-a putut prelua mandatul nici pe 16 octombrie, și asta din cauza unei erori judiciare: dosarul de validare a mandatelor consilierilor locali, care trebuie învestiți în același timp cu edilul, a fost trimis la Primăria Sectorului 1, și nu la  TB.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.