Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău va lua o decizie cu privire la scenariul epidemiologic din municipiul Buzău, după ce, în ultimele două săptămâni, rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut considerabil.

Astăzi, municipiul Buzău are o rată de incidență de 0.75 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind înregistrate numai 111 cazuri de COVID. Potrivit legislației în vigoare, autoritățile vor hotărî schimbarea din scenariul galben în scenariul verde, pentru municipiul Buzău.

Dacă în scenariul galben localurile au funcționat cu 30% din spațiul destinat clienților, începând de mâine localurile vor putea folosi 50% din capacitate.La nivel județean lucrurile stau și mai bine: rata de infectare este de numai 0.48% și doar 3 localități se mai află în scenariul galben: Cilibia, Brăești și Valea Salciei.

Potrivit  Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău, 15 persoane au aflat că s-au infectat cu SARS CoV 2. Doi pacienți au fost testați in laboratoare private iar alți 3 în unități sanitare din alte județe. Pacienții nou confirmați cu COVID-19 au vârste cuprinse între 24 ani și 88 de ani.

Tot în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate și 2 decese  în rândul pacienților confirmați cu COVID-19.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 92 de ani care a prezentat semne de boală și s-a prezentat la UPU. A fost testat si confirmat cu coronavirus. Ulterior, a fost transferat pe secția de Pneumologie, dar din cauza evoluției nefavorabile, a survenit decesul. Cel de-al doilea deces a fost înregistrat la un pacient în vârstă de 63 de ani din Buzău care a fost confirmat cu SARS CoV2 și transferat la Rm. Sărat. Pe fondul comorbidităților, buzoianul și-a pierdut viața.

Sursa: Realitatea de Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.