„Presiunea asta (n.r. asupra spitalelor) în perioada imediat următoare nu o să se poată ridica. Ea va crește. Dar, trebuie în primul rând o comunicare corectă și o transparență din partea reprezentanților Guvernului. Să informeze lumea, să aibă comunicări cu societatea civilă ar fi un aspect benefic. În al doilea rând, vaccinarea. Vaccinarea e singura soluție ca să scăpăm și să ne reîntoarcem la viața noastră de dinainte”, a declarat managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea la „Legile Puterii”. 

Medicul a avut un mesaj și pentru cei care protesteazăcîn stradă față de măsurile de prevenire a combaterii infectării cu noul coronavirus, dar și pentru cei care promovează terapii neincluse în schemele consacrate de tratament.  

„Fiecare are dreptul la opinie, dar depinde de unde ne luăm sursele de informare. Noi suntem medici și salvăm vieți, nu criminali, cum s-a indus de un grup de protestatari… și ne mai întrebăm de ce nu avem doctori sau asistenți în țară. Medicii trebuie să aibă cu ce să lucreze și să aibă respect. Cred că suntem la o linie roșie în care, după un an de oboseală, au apărut tot felul de vraci care salvează vieți cu tot felul de mirodenii. Avem pacienți care refuză să se dea jos din ambulanță, cu forme severe de boală, se duc acasă și decedează acolo”, a concluzionat doctorul pneumolog.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.