Liberalii îl susţin 100% pe Florin Cîţu şi nu se poate pune în discuţie renunţarea la actualul premier, aşa cum propune USR-PLUS, spune deputatul PNL Florin Roman. El susţine că „o cale de mijloc” pentru rezolvarea crizei din coaliţie ar fi ca Ministerul Sănătăţii să fie transferat către PNL și preluat de Nelu Tătaru, „un ministru care a dovedit deja că ştie ce are de făcut într-o situaţie de criză sanitară”.
  • ”PNL-ul are o singură variantă, varianta este aceea de a merge înainte în această coaliție. Este dreptul colegilor de la USR-PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătății, eu sunt convins că au foarte mulți oameni pregătiți pentru a ocupa acest portofoliu. (…)
  • Nu cred că orgoliile astea exacerbate, să blocăm o țară pentru un om, sunt bune pentru ambele partide și pentru întreaga coaliție de dreapta, în această perioadă. Cel care a generat toate lucrurile astea este ministrul Vlad Voiculescu. Nu liberalii sau nu Florin Cîțu au dat drumul la ordine care afectează viața a milioane de români, fără să informeze premierul sau Guvernul României”, a declarat Roman, joi, la RFI.
Deputatul liberal spune că PNL nu acceptă varianta propusă de USR-PLUS, mai exact continuarea coaliției, dar fără Florin Cîțu premier.
  • ”O chestiune de genul ăsta nici nu poate fi pusă în discuție (…). Noi îl susținem 100% pe premierul Florin Cîțu, avem mare încredere în el, este un om tânăr, este un om competent, din punctul nostru de vedere, vine cu o foarte mare experiență în echipa guvernamentală, a fost ministru de Finanțe. Deci nu cred că e vremea în care să aruncăm România dintr-o criză guvernamentală într-o criză politică și parlamentară, care să se suprapună peste o criză sanitară”.
Florin Roman propune ”o cale de mijloc” pentru depășirea crizei din coaliție – Ministerul Sănătăţii să fie transferat către PNL și preluat de Nelu Tătaru, ”care a gestionat extraordinar de bine, având în vedere condițiile dificile de anul trecut”.
  • „Înțeleg că acum sunt discuții și între colegii de la USR și PLUS, pentru că mandatul de ministru prin domnul Voiculescu revenea PLUS, l-ar vrea colegii de la USR. Poate ar fi o cale de mijloc în această criză să fie transferat acest portofoliu către PNL și nu doar către PNL, ci către un ministru care a dovedit deja că știe ce are de făcut într-o situație de criză sanitară”, a adăugat Roman.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.