Unul dintre pacienţii internaţi în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Slatina a fi provocat incendiul de miercuri după amiază.

Potrivit unor surse, pacientul cu sevraj era internat în izolatorul secţiei. Acesta a reuşit să scoate fire de electricitate şi să le scurtcircuiteze. Astfel, s-a aprins buretele cu care erau antifonaţi pereţii izolatorului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că doar şase pacienţi au fost afectaţi de fumul emanat, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Având în vedere amploarea şi numărul de persoane care se aflau în interior, a fost imediat activat Planul Roşu de Intervenţie, care a presupus suplimentarea forţelor cu toate echipajele disponibile la nivelul judeţului Olt. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la o încăpere de la parterul clădirii, izolatorul spitalului, cu degajare mare de fum. Toate persoanele aflate în interior, respectiv 36 de persoane – pacienţi, au fost evacuaţi. Şase dintre aceştia, conştienţi, au fost preluaţi de echipajele medicale şi transferate la Spitalul Slatina, iar dintre cadrele medicale, o persoană cu expunere la fum a fost asistată la faţa locului şi a refuzat transportul la spital. În continuare s-au constituit echipe de căutare-salvare, fiind verificate toate încăperile. În acest moment se acţionează pentru evacuarea fumului din întreaga clădire, urmând să se facă cercetări pentru stabilirea cauzei probabile a incendiului”, a declarat Băsăşteanu.

O anchetă a fost deschisă şi de ISU, dar şi de Poliţie.

„Încăperea în care a izbucnit incendiul este afectată în proporţie foarte mare, în interior se aflau foarte multe materiale combustibile, fapt care a dus la degajarea unei cantităţi foarte mare de fum”, a conchis Alin Băsăşteanu.

Sursa: Realitatea de Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.