Bucureștiul este plin de clădiri degradate, care stau să cadă în orice moment… un pericol pentru oricine trece pe lângă ele. Echipa Realitatea PLUS a realizat un experiment ca să afle cât de prompt reacționează autoritățile și ce măsuri iau, în cazul unei sesizări pe această temă din partea cetățenilor. 

Pe strada Măgura Vulturului, zi de zi, oamenii sunt puși în pericol, când trec pe lângă un gard de beton căzut.

În teorie, autoritățile ar trebui să intervină într-o asemenea situație. Iată însă ce se întâmplă, însă, în practică:

Reporter Realitatea PLUS, discuție cu Poliția locală: Măgura Vulturului, vizavi de nr. 56, este un gard din beton în stare avansată de deteriorare. Pericol pentru cetățeni. 

După un timp, revenim cu apelul… 

Reporter Realitatea PLUS, discuție cu Poliția locală: Am așteptat cam o oră după ce v-am sunat și nu a venit încă nimeni.
– Să știți că nu vin așa de repede. 
– Cam cât durează de obicei? 
– Nu știu. Nu pot eu să vă spun că ajunge acum sau ajunge mâine.

În București, nu doar gardurile stau să cadă, ci și clădirile. 

Sunt numeroase astfel de construcții în Capitală care pot pune în pericol trecătorii. 

„Inspectorul de zonă primește imediat acea solicitare, se deplasează în zona respectivă și, în funcție de ce identifică în zona respectivă, acționează în sensul: în cazul în care avem un imobil care are elemente cu o eventuală autodemolare, împrejmuim zona și încercăm să găsim deținătorul. Nu intervenim la imobil. Nu avem niciun fel de atribuție în acest sens”, explică Daiana Tănăsescu, director executiv la Poliția Locală Sector 2.

La câteva ore după ce am alertat autoritățile, gardul a fost împrejmuit. Am fost însă avertizați că problema este una mai veche și că de fiecare dată trecatorii rup banda. Asta s-a și întâmplat, la mai puțin de o zi după ce s-au luat măsuri. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.