O profesoară de la Liceul Pedagogic „Matei Basarab”, din Slobozia, înregistrată în timp ce jignea elevii s-a ales cu dosar penal și cercetare disciplinară. Dascălul s-a înfuriat pentru că a fost chemată o ambulanță după ce unei eleve i s-a făcut rău, scrie realitatea.net

Profesoara a folosit un limbaj injurios, atât la adresa fetei căreia i s-a făcut rău, cât și a colegilor de clasă, scrie ziare.com. Femeia susținea că astfel de „drame nu-i plac” și că fata a leșinat din cauză că avea test la matematică, nu că ar avea o problemă reală de sănătate.

„Tot proastă e și tot o să rămână corigentă. (…) Uitați-vă la mine, măi tâmpiților, când vă spun să numărați, îmi spuneți câte. Bă, m-ați auzit? Pe mine să nu mă mai puneți într-o astfel de situație! Că m-am săturat de rahaturile voastre. M-am săturat. (…) Lăsați-mă dracului în pace. Nu îmi plac dramele astea. Nu îmi plac.

A murit asta? Ziceți, mă, a murit sau nu? Atunci, ce p…a mă-sii s-a întâmplat aici? Cum adică i s-a făcut rău? Păi și chemi ambulanța? Cum chemați voi ambulanța, mă? Fără să anunțați pe nimeni, fără nimic”, le striga diriginta, deși directoarea liceului încerca să-i explice că ea știa că aceștia au fost întâi la cabinetul medical și acolo s-a decis să se cheme ambulanța.

Elevii susțin că se simt timorați de fiecare dată când au cursuri cu profesoara sau ore de dirigenție, susținând că un cadru didactic nu ar trebui să aibă un astfel de limbaj și să se comporte așa cu ei indiferent de circumstanțe.

Copiii mai spun că nu sunt niciodată ascultați cu privire la problemele reale pe care le au și, astfel, nu sunt înțeleși și îndrumați, din contră, sunt acuzați, spun ei, pe nedrept, că „răul fizic pe care îl simt și leșinurile” sunt ca urmare a faptului că se droghează, că beau cafele și fumează „ca furnalele”.

Comportamentul profesoarei nu ar fi singular, „ieșirile nervoase” fiind frecvente în ultimii ani și ducând până la a le spune elevilor care trec prin momente mai grele, din diverse motive, „să se arunce de pe pod că oricum nu sunt buni de nimic și nu plânge nimeni pentru ei”.

”Se taie pe partea asta și crăpați odată, dacă nu vă convine”

Profesoara le-a mai spus că „dacă încearcă să se omoare și vor să se taie pe mâini, să o facă mai bine și să crape odată”, că dacă sunt lași și nu pot să se omoare, „vă omor eu dacă nu sunteți în stare”, că sunt niște „monștri fără suflet și nu au nimic sfânt” și multe alte jigniri, pur și simplu urlate în fața elevilor.

„(…) Duceți-vă fraților și aruncați-vă de pe pod. Credeți că plâng eu sau plânge cineva pentru voi? (…) Care diriginte este sunat la 7 dimineața de la UPU să i se spună că nu știu care se taie pe mâini? Cum să te tai pe mâini? Cum, mă, să te tai pe mâini? Nu sunteți sănătoși la creier? Și să mi se spună că nu știu ce porcării a mai luat? (…) Ce să fac eu în situația asta? Nu sunt psiholog, nu sunt psihiatru, nu sunt nimic. Nu sunt mama voastră care v-a făcut. Bă, nu v-am făcut eu! (…)

Citiți mai mult pe realitatea.net

Foto Arhivă

Sursa: Realitatea de Ialomita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.