Apar noi informații după votul negativ dat de Austria privind aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Potrivit unui raport din servicii, au fost acțiuni de influențare a deciziei statului în puncte-cheie din energie înainte de votul din Consiliul JAI. Mai mult, sunt dovezi și de atacuri cibernetice.

Comisia Parlamentară de Control al SRI a fost informată că au avut loc atacuri cibernetice.

„În domeniul securității energetice, Comisia a fost informată despre acțiuni specifice influențării deciziei statale, de către entități externe ostile”.

 

Mai precis, chiar în ziua în care, la Bruxelles, Austria își exercita veto-ul împotriva României, 8 decembrie, în țară, Comisia SRI se deplasa la Sibiu la sediul central al Direcției Regionale de Informații a SRI pentru zona Transilvania Sud, zonă în care se circumscriu și 2 dintre cele mai importante companii pentru energia românească: Romgaz – producătorul național pentru gaze naturale, asociat și cu OMV Petrom pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră din perimetrul Neptun Deep – și Transgaz, singurul operator național de transport de gaze.

„Atacuri cibernetice, încercări de exfiltrare a unor informații economice sensibile, acțiuni specifice influențării deciziei statale de către entități externe ostile”. 

 

În mod evident, SRI din zona Transilvania Sud a raportat iar din concluzii se pare că atacurile ar avea legătură cu zona Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.