Mai multe percheziții au loc la Primăria Sectorului 5, la sediul unei societăți comerciale și la domiciliul lui Andrei-Mihai Arghir, fostul șef al Inspectoratului Regional în Construcții București Ilfov.

Polițiștii și procurorii fac, în aceastpă dimineață, percheziții la sediul Primăriei Sector 5, la sediul societății Building Consulting Tower SRL, al cărei administrator și asociat este Andrei-Mihai Arghir, fostul șef al Inspectoratului Regional în Construcții București Ilfov, dar și la reședința acestuia.

Suspectă în dosar este și fosta soție a ex-șefului de la ISC, Ana Maria Arghir, fostă polițistă la IPJ Ilfov.

De asemenea, sunt vizați, conform surselor citate, Marius Adrian Țincu, precum și Petre Iordan, de la Poliția Locală Sector 5.

La Primăria Sectorului 5, perchezițiile se desfășoară la Direcția Generală de Poliție Locală și la Direcția Inspecție și Control General – Serviciul Disciplină în Construcții.

Conform surselor noastre, organele de cercetare penală din cadrul DGPMB – Poliția Sectorului 5 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, fac cercetări care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, uz de fals, participație improprie la fals intelectual, fals în declarații și înșelăciune, comise în perioada 2020-2022.

Cercetările au legătură cu emiterea în fals a unor acte administrative privind recepția unei construcții, respectiv vânzarea de apartamente dintr-un imobil nefinalizat, care făcea obiectul unor acțiuni civile aflate pe rolul instanțelor de judecată, cu omisiunea declarării acestui aspect în fața notarului public cu ocazia autentificării promisiunilor bilaterale de vânzare-cumpărare sau a contractelor de vânzare, inducând în eroare promitenții cumpărători sau cumpărătorii, conform acelorași surse.

În cursul zilei de 8 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează, așadar, percheziții domiciliare, la trei adrese din București și Ilfov: Primăria Sectorului 5, sediul societății comerciale Building Consulting Tower SRL și domiciliul fostului șef de la ISC.

De asemenea, în cauză au fost emise alte 5 mandate de aducere, conform prevederilor art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală, mai arată sursele citate.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.