Sâmbătă, 29 iulie, începând cu ora 09:00, are loc o ceremonie militară prilejuită de ”Ziua Imnului Național” în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național din București.

Pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului, autoritățile vor implementa restricții de trafic în anumite zone ale orașului.
 
Astfel, traficul rutier va fi restricționat după cum urmează:
– Între orele 06:00 – 10:00, pe strada Constantin Mille;
– Între orele 08:00 – 10:00, pe Calea Victoriei și străzile care converg către aceasta, între strada Ion Câmpineanu și bulevardul Regina Elisabeta;
– Între orele 08:15 – 10:00, pe bulevardul Regina Elisabeta, banda I de circulație, între intersecția cu Calea Victoriei și intersecția cu strada Ion Brezoianu, pe sensul de mers către strada Ion Brezoianu;
– Între orele 09:00 – 10:00, pe bulevardul Regina Elisabeta, pe timpul intonării Imnului Național al României și defilării detașamentului de onoare.
 
De asemenea, organizatorul va rezerva parcările de pe bulevardul Regina Elisabeta și strada Constantin Mille, situate în apropierea Cercului Militar Național, începând cu ora 06:00 și până la încheierea evenimentului.
 
Pentru a evita disconfortul cauzat de restricțiile de trafic, autoritățile recomandă șoferilor să utilizeze rute ocolitoare:
– Piața Victoriei – bulevardul Lascăr Catargiu – bulevardul Gheorghe Magheru – bulevardul Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Piața Unirii;
– strada Știrbei Vodă – strada Berzei – strada Buzești – Piața Victoriei;
– strada Știrbei Vodă – Calea Victoriei – strada Dem I. Dobrescu – bulevardul Nicolae Bălcescu – Piața Universității.
 
Aceste măsuri au fost luate pentru a asigura desfășurarea fără incidente a ceremoniei și pentru a facilita accesul participanților la eveniment. Conducătorii auto sunt sfătuiți să fie atenți la indicațiile poliției rutiere și să respecte cu strictețe restricțiile impuse. În același timp, autoritățile recomandă participanților la ceremonie să folosească mijloacele de transport în comun sau să opteze pentru deplasarea pe jos în măsura posibilităților.
 
Ziua imnului naţional al României – „Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 – este sărbătorită în fiecare an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.