Furnizarea apei calde către aproximativ 90 de blocuri din capitală a fost sistată de luni, 22 aprilie până pe 30 aprilie, pentru modernizarea unui tronson de 2.040 de metri liniari din Magistrala 2 Sud. Conducta ce urmează să fie înlocuită este în funcționare din 1963.

Potrivit unui comunicat al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) SA, lucrarea are în vedere mai multe intervenţii, prin care vor fi demontate provizoratele care asigură în prezent alimentarea şi vor fi executate sudurile şi operaţiunile impuse de reîntregirea tronsoanelor cu diametre de 500 şi 700 de milimetri.

Se vor monta suporţi metalici şi o lungime de aproximativ 80 de metri de conductă preizolată, iar după finalizarea lucrărilor va fi efectuată şi proba de presiune a acestui tronson de magistrală. Va fi refăcut racordul principal de alimentare cu agent termic a Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, care are o vechime similară cu cea a magistralei.

Sunt afectate blocuri din zonele: șoseaua Ştefan cel Mare, strada Barbu Văcărescu, strada Vasile Lascăr, bulevardul Lacul Tei. Lista completă poate fi accesată pe site-ul Termoenergetica și în aplicația mobilă Termoalert. 

Porţiunile de ţeavă cu diametre cuprinse între 500 şi 700 de milimetri au fost înlocuite pe şoseaua Ştefan cel Mare, în cadrul lucrărilor din Lotul 5, Obiectivul 5 – Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Conducta înlocuită avea o vechime de peste 60 de ani, anul punerii în funcţiune fiind 1963. 

Această lucrare este necesară şi importantă pentru continuarea întregului şantier deschis în cadrul acestui obiectiv POIM, prin care vor fi modernizaţi aproximativ 5.200 de metri de conductă magistrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.