„Subiectul de discuție este cum putem avea o Capitală a României mult mai curată. Acum două săptămâni am avut Comitetul Național pentru deșeuri, când am discutat cu Primăria Generală a Capitalei să ne prezinte care sunt soluțiile pe care le are pentru depozitarea deșeurilor din București”, a declarat Costel Alexe la începutul întâlnirii cu oficialii Primăriei Capitalei și ai celor șase primării de sector.

Ministrul a răspuns și la acuzațiile reprezentanților municipalității care au reclamat că, din cauza unor normative ale Ministerului Mediului ce datează încă din 1973, firmele de salubritate nu se pot ocupa de spălarea străzilor, ceea ce crește nivelul de poluare cu PM10 și PM2,5 agenți considerați cancerigeni. Green Report a dezvăluit săptămâna aceasta că operatorii de salubritate pot aspira praful de pe străzi doar pana la 1 noiembrie, iar apoi urmează să se ocupe de deszăpezire.

„Contractele de salubritate sunt exclusiv cu primăriile de sector şi vă spun că de trei luni de când sunt ministru al Mediului, nici Primăria Generală a Capitalei şi nicio primărie de sector nu mi-a semnalat acest inconvenient, pentru că, dacă ar fi făcut-o, ne-am fi pus la masă să discutăm şi acest lucru”, a răspuns Alexe.

La finalul ședinței de lucru, Alexe s-a declarat dezamăgit că Gabriela Firea nu a fost prezentă ci a trimis reprezentanți.

O altă problemă majoră a Capitalei este cea legată de gropile de gunoi dar și nivelul slab al reciclării. Din această cauză, România se află în pragul unei proceduri de infridgement la nivel european.

„Soluția nu e să ducem deșeurile la groapa de gunoi sau la incinerator. Soluția e să colectăm separat și să reciclăm. Azi, chiar dacă avem Glina, Vidra și Chiajna, nu putem să ducem 92% din deșeurile Bucureștiului la groapă”, a spus Alexe, care a adăugat că speră „să nu transformăm Bucureștiul într-un Napoli”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.