Atac șocant noaptea trecută la Insitutul Marius Nasta din Capitală, unul dintre cele mai importante spitale COVID din țară. Rudele umui bărbat ucis de sars-cov-2 i-au amenințat pe medici și pe pacienți și au încercat să intre pe geamurile clădirii în secția de terapie intensivă. 

Un atac a avut loc la spitalul Marius Nasta din București. Rudele unui bolnav de coronavirus care a decedat au amenințat mai multe cadre medicale:

„Din păcate, în această seară a fost o situație extrem de neplăcută la Institutul Marius Nasta, cauzată de decesul unui pacient tânăr infectat cu virusul SARS-CoV-2, un pacient cu comorbidități. În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, practic un grup mare de cetățeni au forțat intrarea în spital, au ajuns la pavilionul COVID, au urcat pe ferestrele pavilionului și au încercat să intre pe geamuri – să spargă ferestrele, practic, pentru că asistentele și medicii au reușit să închidă pavilionul”, a relatat dr. Beatrice Mahler la o televiziune de știri.

Se pare că 20 de persoane au încercat să intre chiar și în secția dedicată coronavirus, au încercat chiar să agreseze fizic personalul medical.

„Nu pot să vă spun decât că personalul și în primul rând pacienții au fost extrem de speriați pentru că siguranța lor a fost pusă în pericol. Vorbim de pacienți critici, vorbim de pacienți care sunt în terapie intensivă covid și care nu au nevoie de astfel de evenimente”, a punctat managerul spitalului. 

„Astfel de situații nu sunt de dorit, mai ales că din informațiile pe care le am de la pază și de la colegii mei, grupul de persoane care a intrat cu forța în Institut căutau să agreseze personalul medical nu doar verbal, cum au făcut-o, ci și fizic. Este extrem de trist că acest lucru se întâmplă și că efortul pe care îl facem și care vă asigur că este complet și constant nu este apreciat de aparținători”, a comentat dr. Beatrice Mahler.

„Persoanele recalcitrante nu au reușit să intre în pavilionul COVID, dar au încercat să intre pe ferestre în clădire. Ei au încercat să ajungă în partea de terapie intensivă COVID, dar este un singur pavilion și vocile lor, zgomotul din curte, practic, a fost auzit nu doar de pacienții din pavilionul COVID, ci și de pacienții din pavilionul de pneumologie”, a precizat dr. Beatrice Mahler.

„Cu siguranță mâine voi depune o plângere la Poliție, pentru că este anormal să fie pusă în pericol siguranța cadrelor medicale și a pacienților din Marius Nasta”, a încheiat managerul.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.